Taxatie van moderne auto´s

MPV (Multiple Purpose Vehicle), SUV (Sports Utility Vehicle), Pick-ups en Hybride zijn kenmerkende benamingen voor moderne auto's. Het zijn modellen die veelal zijn geproduceerd na de laatste eeuwwisseling. De taxateur van Ataxaties heeft vele jaren ervaring in de automobielbranche. Taxatie van een moderne auto kan verschillende redenen hebben.

Een taxatie is bijvoorbeeld van belang bij een boedelverdeling. Dikwijls betreft het dan een erfenis, maar het kan ook nodig zijn voor een echtscheiding of de vaststelling van het vermogen van een vennootschap.
De taxateur van Ataxaties is goed bekend met de zogenaamde BPM taxaties. BPM is een indirecte belasting van personenauto's en motoren die voor ieder in Nederland geregistreerde voertuig moet worden betaald. De betaling van de BPM voor een via een autobedrijf aangeschafte nieuwe personenauto of motor wordt geregeld door de importeur.

Vanaf januari 2013 wordt de BPM volledig berekend op basis van de CO2 uitstoot. Voor elektro- en hybridemotoren gelden afwijkende tarieven. Bij de berekening wordt gebruik gemaakt van een energielabel. Een onderdeel van de BPM-regeling is de BPM-afschrijvingstabel voor import-auto's. Uw taxateur kan u daar meer over vertellen.